Inbouw verblijfplaats voor vleermuis Schwegler

Dit wandsysteem is modulair en flexibel op te bouwen als verblijfplaats voor vleermuizen.

Het wandsysteem bestaat uit drie delen, die optioneel te bestellen zijn. De eerste is de bovenschaal, het eigenlijke spleetvormige verblijf, die aan de achterkant open is. Dit deel kan direct op de gevel worden geschroefd, waardoor het geveloppervlak de achterwand van het verblijf vormt. De bovenschaal kan ook in de gevel worden gemetseld. Er kan dan voor worden gekozen om deze te bepleisteren. De bovenschaal kan als optie worden gecombineerd met de geïsoleerde achterwand en/of het aanvliegopzetstuk.

Voorzieningsmogelijkheden, zoals doorgangsmogelijkheden naar bestaande verblijven, worden op deze manier met één standaardoplossing afgedekt. Dit systeem kan ook worden toegepast bij een geringe beschikbare inbouwdiepte en bij het vermijden van warmtebruggen ondanks een geringe inbouwdiepte. Door de open achterkant van het wandsysteem is de kast met name geschikt om reeds bestaande verblijven te behouden wanneer bijvoorbeeld isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. Welke functie het wandsysteem voor gebouw bewonende vleermuizen kan vervullen, is derhalve afhankelijk van het reeds bestaande vleermuisverblijf.

Bij het inmetselen van een neststeen voor gebouwbewonende vogels en/of vleermuizen, moet soms een deel van de isolatie worden uitgesneden in de vorm van de neststeen. Om een koudebrug te voorkomen, wordt aan de achterkant van de neststeen een  stuk hoogwaardiger isolatiemateriaal geplakt. Men kan er ook voor kiezen om de isolatielaag ongemoeid te laten en de neststeen aan de voorkant een stukje te laten uitsteken.

Afmetingen

Breedte 25 cm
Hoogte 40 cm
Diepte 5 cm

Tips

  • Geschikt om reeds bestaande verblijven te behouden bij renovatie.
  • Modulair en flexibel op te bouwen.
  • Aanbrengen op minimaal 3-5 meter hoogte.

Meer info en waar te bestellen

 Vleermuis wandsysteem van Schwegler

Deel deze maatregel:

Foto's