Neststeen voor grote gele kwikstaart

Deze nestkast is speciaal ontwikkeld als nestplaats voor de grote gele kwikstaart.

Deze neststeen is gemaakt van houtbeton, maar bestaat ook van ecoplaat. Die heeft dezelfde maten maar is veel lichter en kan niet worden ingemetseld, wel worden opgehangen. Het is ook  mogelijk om de nestkasten aan een schuur of steiger te hangen dicht bij het water. De nestkast is dan ook geschikt als nestplaats voor de witte kwikstaart, zwarte roodstaart en gekraagde roodstaart, roodborst en grauwe vliegenvanger. Mocht de kast voor deze soorten gebruikt worden dan kan de nestkast bijvoorbeeld bij boerderijen en industriële gebouwen ophangen worden.

Plaats de nestkast bij voorkeur direct onder een brug of stuw. Bij voorkeur bij stromend water, in de directe omgeving moeten de vogels op voldoende plaatsen langs de waterlijn kunnen lopen.

De nestkast kan opgehangen worden met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen of worden ingemetseld. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

De nestkast kan één keer per jaar schoonmaakt worden in het late najaar, vanaf oktober. Jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de nestkastophanging gecontroleerd worden. Als de kast is ingemetseld is dat natuurlijk niet nodig.

 

Afmetingen

Buitenmaat (b x h x d) 17 x 20 x 31 cm
Binnenmaat (b x h x d) 12 x 15 x 16 cm

Tips

  • Plaats deze nestkast op 1,5 tot 3 meter hoogte onder een brug.
  • De neststeen kan worden opgehangen of deels worden ingemetseld

Meer info en waar te bestellen

Neststeen voor kwikstaarten van Vivara-pro

Deel deze maatregel: