Gierzwaluwen en vleermuizen op Strijp S

De Philips Bedrijfsschool op Strijp S wordt getransformeerd naar een woonlocatie. En niet alleen aan mensen, ook aan gierzwaluwen en vleermuizen is gedacht.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden zijn er gierzwaluwkasten op gehangen aan de kenmerkende hoge gevel. Het pand wordt verbouwd door Stam en de Koning in opdracht van ontwikkelaars Foolen en Reijs. Het is bijna klaar voor het nieuwe doel: appartementen.

In goed overleg met de Vogelbescherming, de Zoogdiervereninging en Stadsnatuur Eindhoven heeft de aannemer natuurvriendelijke aanpassingen aangebracht. Zo blijven er dilatatievoegen open zodat de vleermuizen in de spouw van het gebouw kunnen blijven wonen. Voor gierzwaluwen zijn er 16 kasten aangebracht, hoog boven de hoofdingang. Dit alles in het kader van het B5-project: de 5 grootste Brabanste steden investeren in natuur. Beelden van het ophangen op hoogte kunnen hier bekeken worden.

De werkzaamheden zijn in 2019 uitgevoerd in het kader van het project van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging om het natuurinclusief bouwen te stimuleren in de vijf grote steden van Noord-Brabant.

Resultaat

De maatregelen zijn in 2019 getroffen. De komende jaren zal samen met vrijwilligers gemonitord worden of gierzwaluwen en vleermuizen zich zullen vestigen in het Philips Bedrijfsgebouw.

Deel dit voorbeeld:

Specificaties

Plaats:
Eindhoven
Partijen:
Foolen & Reijs Vastgoed, Stam + De Koning, Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging
Opgeleverd:
2019

Relevante soorten

Relevante maatregelen