Oude Leijoever; een nieuwe plek voor gierzwaluwen en vleermuizen

Oude Leijoever is het meest zuidelijke deelplan van Koolhoven Buiten en grenst aan de bosrand van de Bredaseweg en de Dongevallei. In deze nieuwbouwwoningen in het groen zijn verblijfplekken voor gierzwaluwen en vleermuizen opgenomen.

In de hoogbouw van Oude Leijoever is al ruimte gemaakt voor vogels en vleermuizen. Ook in de laagbouw, die in fase 5 en 6 van plan Oude Leijoever wordt gerealiseerd, waren mogelijkheden om inbouwvoorzieningen op te nemen. In juli 2019 is Van der Weegen Bouwgroep begonnen met de bouw, die zal duren tot medio mei 2020.

In november 2019 zijn de eerste inbouwstenen voor vleermuizen en gierzwaluwen onder begeleiding van vrijwilliger Frenk van der Wal ingmetseld door Edward en Jan. DAT archicten heeft dein totaal 26 vleermuisstenen en 30 gierzwaluwstenen op de bouwtekeningen verwerkt. Succesvolle samenwerking van alle partijen dus!

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in het kader van het project van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging om het natuurinclusief bouwen te stimuleren in de vijf grote steden van Noord-Brabant.

 

 

Resultaat

De maatregelen zijn in 2019 aangebracht, er zijn nog geen resultaten bekend.

Deel dit voorbeeld:

Specificaties

Plaats:
Tilburg
Partijen:
DAT Architecten, Van der Weegen Bouwgroep, Gemeente Tilburg, Zoogdiervereniging, Vogelbescherming Nederland
Opgeleverd:
2019

Gerelateerde voorbeelden

Relevante soorten

Relevante maatregelen

Foto's