Inbouwkast vleermuis Vivara

Deze inbouwsteen kan worden toegepast bij nieuwbouw of renovatie.

Bij toepassing van één steen per locatie kan de inbouwsteen gebruikt worden als schuilplaats voor één of enkele exemplaren of als paarplek. De inbouwsteen is ook geschikt als kraamverblijf, hiervoor moeten wel meerdere stenen aan elkaar geschakeld worden zodat er een grotere ruimte ontstaat. Bij vleermuizen geldt, hoe meer ruimte ze ter beschikking krijgen hoe beter! Dus ook als schuilplek. 

De voorzijde van de inbouwsteen met sleuf is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (3 lagen hoog). Deze wordt gelijk of iets binnen de voorzijde van de gevel geplaatst. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug. Moet er toch isolatie weggesneden worden dan is het belangrijk om de isolatie ruim om de omtrek van de kast weg te snijden. De ruimte achter de kast moet in dat geval opgevuld worden met een harde isolatie. De inbouwstenen kunnen geschakeld toegepast worden. Hiervoor kan men links of rechts het houten deel wegnemen. De vleermuizen kunnen op deze manier van de ene naar de andere steen kruipen. Hierdoor ontstaat er dus eigenlijk een grote vleermuiskast in de spouw.

Afmetingen

22 x 50 x 16cm

Tips

  • Plaats de inbouwsteen zo hoog mogelijk in de gevel maar minimaal op 2,5 meter.
  • De aanvliegroute naar de kast vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonwering of iets dergelijks boven de inbouwsteen.
  • De inbouwstenen dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen.
  • De plek van de inbouwsteen mag niet fel verlicht worden dus geen verlichting boven de inbouwsteen plaatsen.
  • De bodem van de inbouwsteen is schuin aflopend gemaakt. Hierdoor rollen de uitwerpselen van de vleermuizen gewoon uit de kast naar buiten. Verder is er geen onderhoud nodig voor deze inbouwsteen.

Meer info en waar te bestellen

Vleermuissteen van Vivara-pro inclusief de uitbreiding tot kraamkast.

Deel deze maatregel: